zondag 27 februari 2011

CupCake's!

Soms heb je gewoon even niets te doen. Het beste wat je dan kan doen, muffin's maken. Het is super leuk en super makkelijk.
Alleen muffin's maken is wel een beetje saai. Vraag een vriendin of ze meehelpt.
Wil je je muffin ook nog versieren? Kijk voor tips en plaatjes onderaan!

Ingredienten

50 gram boter of margarine
250 gram bloem
60 gram suiker
2,5 tl bakpoeder
zout
2 eieren
1,5 dl melk

Bereiden

De boter laten smelten. De bloem boven een kom zeven en de suiker, het bakpoeder en iets zout toevoegen. In het midden een holletje maken. De eieren enigszins loskloppen en met de melk en de boter in het holletje gieten. Met een houten lepel alles snel door elkaar roeren. Een muffinvorm voor 2/3 met beslag vullen. De muffins 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven van 200 graden gaar en goudbruin bakken.
=
Vanille-Citroen Muffins:
Door het deeg nog 1 zakje vanillesuiker en 3 theelepels citroensap mengen.
=
Abrikozen-Sinaasappel Muffins:
In plaats van melk 1 dl karnemelk gebruiken. In 1 dl sinaasappelsap en 2 eetlepels honing, 50 gram kleingesneden abrikozen en 2 theelepels sinaasappelrasp mengen en dit 15 minuten laten staan. Het sinaasappelmengsel door het deeg roeren. Elke muffin met een amandel versieren.
=
Chocolade Muffins:
Een afgestreken eetlepel cacaopoeder met de bloem meezeven en 1 eetlepel suiker extra toevoegen. Een reep pure chocolade van 50 gram kleinhakken en door het beslag spatelen.
=
Appel-Kaneel Muffins:
De suiker door bruine basterdsuiker vervangen en nog 1 theelepel kaneel en 1 gesnipperde appel door het beslag spatelen.
=
Zweedse Muffins:
Een eetlepel warm water met 1 dopje rum-aroma en 50 gram rozijnen omroeren. De rozijnen met 30 gram gehakte walnoten en 1 theelepel gemalen kardemom door het beslag roeren. De muffins met een walnoot versieren.
=
Banaan-Kokos Muffins:
De melk door karnemelk vervangen. Een kleingesneden banaan en 3 eetlepels gemalen kokos door het beslag spatelen.
=
Muesli Muffins:
De helft van de bloem door volkorenmeel vervangen en in plaats van melk 2 dl karnemelk nemen. Door het beslag nog 4 eetlepels muesli met noten, 2 eetlepels honing en 50 gram rietsuiker scheppen. Met wat muesli versieren.
=
Bosbessen Muffins:
Een blikje bosbessen laten uitlekken of 100 gram diepvries bosbessen ontdooien. De bosbessen met 1 eetlepel cassissiroop, 1 zakje vanillesuiker en 2 eetlepels extra bloem door het beslag spatelen.
=
Wortel-Gember Muffins:
Door het beslag 100 gram geraspte wortel, 1 eetlepel extra suiker en 2 eetlepels gehakte bakgember met siroop spatelen. Met geschaafde amandelen versieren.
=
Pecan-Dadel Muffins:
Door het beslag 30 gram gehakte pecannoten, 50 gram ontpitte dadels en 2 eetlepels honing spatelen. Elke muffin met een pecannoot versieren.

Versieren

Als je leuke snoepjes op je muffin wil doen, maar je weet niet hoe ze moeten blijven zitten? Is er een makkelijke en goedkope oplossing.
Ik wou ooit ook muffin's versieren, dus wou ik glazuur kopen, maar dat is superduur!
Dit is ook leuker.
Neem een bakje en doe daar poedersuiker in. Doe er een klein beetje water bij. Even roeren. En klaar! Je kan het meteen op de muffin doen en er snoep opplakken! Doe het wel snel anders droogt het al op.
Wil je roze glazuur? Doe dan ik plaats van water siroop in!

Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten